Tarjouksen tekeminen

JA EI MUUTA KUIN TARJOUKSEN TEKOON!

Asunnon vastatessa toiveitasi, kannattaa tarjous jättää sisään vaikka saman tien, sillä nopeat syövät hitaat myös asuntokaupoilla! Mikäli rahoitus ei olisikaan vielä valmiina, ei se estä tarjouksen jättämistä, sillä voit jättää myös lainaehdollisen tarjouksen. Lainaehdollisena tarjous ei sido ostajaa mikäli rahoitusta ei lopulta myönnetä, eikä siitä koidu tarjouksen tekijälle myöskään sanktiota.

Usein sovimme tarjouksen jättämiselle puhelinajan saadaksemme tarkemmat tiedot tarjouksen sisällöstä. Aikaa on hyvä varata aikaa vartista puoleen tuntiin riippuen siitä, jätetäänkö poikkeavia tai erityisiä ehtoja. Vaihtoehtoisesti voimme tulla käymään luonasi tai sovimme tapaamisajan toimistollemme.

Tarjous jätetään aina kirjallisessa muodossa. Käymme läpi yksityiskohtaisesti mm. tarjottavan kauppahinnan, vapautumisen aikataulun, kuntotarkastus- tai kosteusmittausehdon, mahdollisen lainaehdon tarpeen sekä tarjouksen voimassaoloajan. Tarjous allekirjoitetaan useimmiten sähköisesti vahvalla tunnistautumisella, jonka jälkeen se esitetään myyjälle. Näin kaikki kaupan osapuolet tietävät tarkalleen mikä on tarjouksen sisältö ja minkälainen aikataulu on. Kannattaa muistaa, että aina pelkästään kauppahinta ei ole ratkaiseva asia, vaan myös muut ehdot vaikuttavat myyjän ratkaisuihin.

Olemme apunasi tarjousneuvottelussa alusta loppuun saakka ja valvomme kaupan molempien osapuolien etuja. Aina sopimukseen ei päästä, mutta useimmiten tarjousneuvottelu päättyy kuitenkin onnellisesti ja pääsemme allekirjoittamaan kauppakirjoja, niin perinteisellä tavalla kuin sähköisessäkin muodossa!