Arviokäynti

Olet luultavasti miettinyt asuntosi myyntiä jo hetken ennen välittäjän kutsumista arviokäynnille. Siitähän se koko prosessi käynnistyy ja asiat alkavat tuntua jo vähän todellisemmilta, vaikka olisitkin vielä vähän epävarma.

Välittäjän paikalle saapuessa tiedossamme olisi hyvä olla perustiedot kohteesta, kuten esim. neliömäärä, rakennusvuosi, arvioitavaan kohteeseen tehdyt merkittävät remontit, tiedossa olevat viat ja vahingot sekä välttämättömiä kustannuksia lähivuosien aikana aiheuttavat korjaustarpeet ja osakehuoneistoissa mm. taloyhtiön kunto. Kaikki nämä asiat vaikuttavat asunnosta annettavaan hinta-arvioon ja mitä paremmat esitiedot arvioitavasta kohteesta on, sitä tarkemman ja realistisemman hinta-arvion kohteesta voi antaa.

Arviokäynti perustuu edellä mainittuihin seikkoihin sekä alueeseen, vallitsevaan markkinatilanteeseen sekä viime vuosien aikana tilastoituihin kauppoihin vastaavissa kohteissa vastaavilla alueilla. Hintaa arvioidaan monesta eri näkökulmasta myös myyjän ajatuksia kuunnellen ja keskustelua käyden. Usein, esimerkiksi haja-asutusalueilla tilastoja on hankalasti saatavilla ja joskus oman kodin hinta-arvio voi poiketa välittäjän antamasta arviosta paljonkin. Avoin keskustelu ja välittäjän ammattitaito onkin silloin erityisen tärkeää. Joskus hinta-arvion antamista pitää makustella hetki, etsiä alueelta kaikki mahdollinen lisätieto ja silloin palaamme asiaan hetken hintaa mietittyämme. Hinta-arvion antamisen yhteydessä annamme sinulle samalla välitystarjouksemme. Arviokäynti myyntiä varten on aina maksuton.

Voit täyttää arviokäyntilomakkeemme tässä ja olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian käynnin ajankohdasta.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Nimi
Tarkistamme kalenteristamme sopiiko kyseinen päivä meille.
Tarkempia tietoja arvioitavasta kohteesta, kuten esim. osoite, neliömäärä, rakennusvuosi, lämmitysmuoto sekä yleiskunto.
Arviokäynnin tarkoitus

Arviokäynti myyntiä varten on aina maksuton, eikä velvoita sinua mihinkään.

Toivon yhteydenottoa

Huomaathan, että hinta-arvioinnit vakuusarviota tai esimerkiksi ositusta, perunkirjaa, verottajaa tai pankkia varten ovat maksullisia palveluita.