Myymässä

Elämäntilanteet muuttuvat ja oman kodin, sijoitusasunnon tai vaikkapa vapaa-ajan asunnon myyminen voi tulla ajankohtaiseksi yllättäen tai pitkän harkinnan tuloksena. Myyjä tietenkin haluaa asunnon olevan myynnissä parhaaseen mahdolliseen aikaan, jolloin potentiaalisia ostajia liikkuu markkinoilla mahdollisimman paljon. Tavallisesti ajatellaan, että kevät on paras ajankohta aloittaa myynti ihmisten herättyä kevääseen. On toki totta, että vaikkapa omakotitalot ja vapaa-ajan asunnot ovat kysytympiä keväisin ja alkukesästä.

Ajatus asunnon hankkimisesta lähtee kuitenkin ennen kaikkea ihmisten omista, yksilöllisistä tarpeista ajankohdasta riippumatta. Usein taustalla ovat seikat riippumatta vuodenajoista: perheenlisäys, työpaikan vaihto, ero tai muu elämäntilanteen muutos. Siksi asuntomarkkinoilla riittää ostajia ympäri vuoden, eikä sitä kuuluisaa oikeaa tai väärää hetkeä asunnon myynnille ole.

Vuodenaikaan katsomatta kohteen ominaisuudet vaikuttavatkin enemmän ostopäätöksen tekemiseen, kuten kohteen kunto, sijainti tai käytettävissä oleva budjetti. Tästä syystä onkin tärkeää, että asunnolle on asetettu realistinen myyntihinta, joka houkuttaa ostajia mahdollisimman paljon.

Arviokäynnistä voit lukea lisää täältä.

Valitsemalla meidät välittäjäksesi teemme kanssasi myyntitoimeksiannon, käymme myytävän kohteen tekniset tiedot kattavasti läpi, hankimme mm. lainopilliset asiapaperit, sovimme kohteen kuvausaikataulusta ja aloitamme kohteen markkinoinnin. Kohdejulkaisun jälkeen sovimme esittelyt ostajaehdokkaiden kanssa myyjän aikatauluihin sopivaksi ja olemme yhteydessä myyjään käynnin jälkeen. Parasta tietenkin on, silloin kun saamme ilmoittaa sisään jätetystä ostotarjouksesta.